BÓKAY EGÉSZSÉGPERCEK – A BÓKAY GYERMEKKLINIKÁÉRT ALAPÍTVÁNY PODCASTJE PAUER KRISZTINÁVAL

  1. július 1-ével, útnak indul a Bókay Gyermekklinikáért Alapítvány Podcast csatornája, „Bókay Egészségpercek- a Bókay Gyermekklinikáért Alapítvány podcastje, Pauer Krisztinával”.

Mi, akik a Bókay Gyermekklinika Alapítványnál dolgozunk, minden platformon szeretnénk segítséget nyújtani a nálunk gyógyuló gyermekek szüleinek.

Az új, karitatív küldetésű podcast csatorna műsorvezetője, Pauer Krisztina.

Minden második szerdán az I. Sz. Bókay Gyermekklinika orvosaival, ápolóival, pszichológusaival, szakembereivel hallgathatnak tartalmas, érdekes beszélgetéseket.

A podcast-tel testet és a lelket is segítjük: az interjúkban ismeretterjesztő anyagok, praktikus szakmai tanácsok hangoznak el, és az orvosokat, ápolókat, dietetikust, pszichológusokat is bemutatjuk.

 

3. adás: Dr. Tóth-Heyn Péter – a Diabétesz, Endokrinológiai és Metabolikus Osztály osztályvezetője, a klinika igazgatóhelyettese, egyetemi docens

A doktor úr a Diabétesz, Endokrinológiai és Metabolikus Osztály osztályvezetője, a klinika igazgatóhelyettese, egyetemi docense. Orvosi tanulmányait a Semmelweis Egyetemen végezte, 1991-ben, 1992. januártól dolgozik az I.sz. Bókay Gyermekklinikán. Csecsemő- és gyermekgyógyászat szakvizsgája után kezdetben a vesegyógyászat, ezen belül is elsősorban az újszülött vese működése volt érdeklődése központjában, majd néhány év múlva a diabetológiát választotta. A klinika 175 éves jubileuma alkalmából első alkalommal szervezte meg a Tour de Bókay nevű jótékonysági kerékpáros megmozdulást, amin azóta is minden évben sok százan vesznek részt.

 

 

2. adás: Dr. Luczay Andrea – Endokrinológus

Dr. Luczay Andreával a Diabétesz, Endokrinológiai és Metabolikus Osztály osztályvezetője, egyetemi docens. A doktornő 1990 óta dolgozik a Bókay Gyermekklinikán és nagyon hamar kapcsolatba került a diabéteszes gyerekek ellátásával.
Andreával a klinikán gyógyuló gyerekekről, a hivatásáról, a klinika mindennapjairól, a munkájában rejlő kihívásokról, örömökről és a diabéteszben megjelenő új technológiákról beszélgettünk.

 

1. adás: Kiss Erika – vezető dietetikus és táplálkozástudományi szakértő

Erika a Semmelweis Egyetem I.sz. Bókay Gyermekklinikáján dolgozik 2008 óta. Gyermekkori álmát váltotta valóra azzal, hogy elsősorban gyerekekkel foglalkozik, és egy szelíd gyógymód, segítségével javíthat az egészségi állapotukon. Az osztályon cukorbeteg, valamint endokrin és anyagcsere betegségben szenvedő gyermekek és fiatalok kivizsgálásával és kezelésével foglalkoznak. Erikával dietetikusi hivatásról, a betegség kialakulásáról, tendenciájáról, a gyermekek cukorbetegségéről, és annak kezeléséről és a klinika ezen osztályán folyó munkájáról beszélgettünk.

 

A podcast létrejöttét a Magyar Nemzeti Bank támogatta.

Bókay Gyermekklinikáért Közhasznú Alapítvány

1083 Budapest, Bókay János u. 53.

+36 (20) 670 1612

info@bokaygyermekklinika.hu

8 + 7 =