Warning: mysqli_real_connect(): Headers and client library minor version mismatch. Headers:100328 Library:30306 in /home/bokaygyermekklin/public_html/wp-includes/class-wpdb.php on line 1982
Önnek csak pár percet jelent, mi ennek köszönhetően tudjuk segíteni kis betegeinket! | Bokay Gyermekklinikáért Közhasznú Alapítvány

Kérjük ajánlja fel adója 1%-át a Bókay Gyermekklinika Alapítványnak, hiszen:

 • 1839 óta szünet nélkül gyógyítunk!
 • évente mintegy 60 000 járó beteget és 8500 fekvőbeteget látunk el!
 • a legnagyobb hazai koraszülött intenzív centrum vagyunk!
 • az egyetlen csak gyermekeket ellátó műveseközpont vagyunk!
 • hiszen a legnagyobb hazai gyermek-diabétesz központ vagyunk!
 • vezető ellátóközpont vagyunk a gyermekkori tüdőtükrözésben!
 • élvonalbeli újszülött sebészet vagyunk!

 

 

Mihez adja adója 1%-át?
A Bókay Gyermekklinikáért Alapítvány közhasznú tevékenységét a gyógyító munka támogatása mellett, az ehhez szükséges berendezések, műszerek beszerzése céljából, valamint a gyermekklinikán gyógyító orvosok képzése érdekében és javára végzi. Nagy súlyt helyezünk arra, hogy a beteg gyermek és családja – elsősorban az édesanya – minél többet lehessen együtt a gyermekkel, annak kórházi tartózkodása során. Hiszünk abban, hogy az édesanyák és édesapák jelenléte gyermekük mellett növeli a gyógyulás esélyeit. Törekszünk arra, hogy gyermekük betegségének súlyosságától függetlenül is minél több időt tölthessenek együtt gyermekükkel.

Amelyre jelen 1%-os kampányunk során kiemelten gyűjtünk: a nálunk gyógyuló gyermekek számára különböző életmentő eszközök, infúziós pumpák, légzésfigyelő és támogató készülékek, betegfigyelő monitorok.

Kérjük adóbevallásában jelölje meg a Bókay Gyermekklinikáért Közhasznú Alapítvány adószámát: 18222432-1-42

 1. A felületre belépve az éves bevallástervezet mellett a jobb oldalon találja az 1+1%-os nyilatkozatot, a NYILATKOZOM gombra kattintva tudja azt elkészíteni.
 2. A személyes adatokat nem kötelező kitölteni. Amennyiben hozzájárul, hogy elérhetőek legyenek adatai az adott civil szervezet számára, az segítséget jelenthet a későbbi kapcsolattartásban, statisztikák elkészítésében.
 3. A „Rendelkezés civil kedvezményezett részére” résznél kérjük, adja meg alapítványunk adószámát: 18222432-1-42
 4. Helyes kitöltés esetén a rendszer automatikusan kitölti a Civil kedvezményezett nevét.
 5. A +1%-ot technikai számmal rendelkező kedvezményezett részére ajánlhatja fel, melyet a listából tud kiválasztani!
 6. Kérjük az ellenőrzés gombbal mindig ellenőrizze le az adatok helyességét!
 7. Ezek után a MENTÉS gombra kattintson, majd a TOVÁBB BEADÁSHOZ és végül a BEADÁS Csak lesz így érvényes a nyilatkozata!

 

Amennyiben papír alapon adja be a nyilatkozatát, itt tudja letölteni a rendelkező nyilatkozatot:

A papír alapú nyilatkozatot kitöltés után postán tudja elküldeni a NAV számára, vagy a NAV bármelyik Ügyfélszolgálatán személyesen is leadhatja.
Fontos, hogy a boríték hátoldalára írja rá a nevét és az adóazonosító jelét!

Munkáltatója számára is odaadhatja papír alapú 1%-os nyilatkozatát: ebben az esetben az nyilatkozatot május 10-ig lezárt, adóazonosító jellel, a ragasztáson átnyúlóan aláírt borítékban adja át az adott kollegának!

Itt megtalálja korábbi közhasznúsági beszámolóinkat:
https://bokaygyermekklinika.hu/dokumentumtar/

 

Az I. Sz. Bókay Gyermekklinika Magyarország első, Európa negyedik legrégibb csecsemőket és gyermekeket ellátó fekvőbeteg intézménye, amely egyetlen napra sem zárt be az elmúlt több, mint 180 év alatt.

A I. Sz. Bókay Gyermekklinikára Magyarország egész területéről és az országhatárokon túlról évente mintegy 60 000 járó beteg és 8500 fekvőbeteg érkezik szüleivel együtt. Ezen kívül országosan évente mintegy 60 000 csecsemő újszülöttkori szűrését biztosítjuk. Jelenleg a 141 betegággyal és számos diszciplinát magába foglaló járóbeteg-rendeléssel működünk.

Gyermekklinikánk kiemelten és részben országos hatáskörrel, a következő specialitásokkal foglalkozik: vese megbetegedések, diabetes mellitus, csecsemő- és gyermekkardiológiai megbetegedések, epilepszia és fejfájás, máj- és gastroenterológiai kórképek, obstrukív légúti megbetegedések, psychiátriai megbetegedések és magatartási zavarban szenvedő gyermekek ellátása, újszülöttkorban sebészeti megoldást igénylő fejlődési rendellenességek, újszülött-, csecsemő- és gyermekkori sebészeti és urológiai kórformák, szervtranszplantáltak gondozása kissúlyú és lélegeztetésre szoruló koraszülöttek és mindezen betegségekhez társuló szív- és keringési betegségek ellátása gyermekkorban.

A Koraszülött Intenzív Osztály a Közép-Magyarországi Régió, valamint Nógrád és Heves megye legsúlyosabb beteg kora- és újszülöttjeinek életmentését végzi. Az intenzív osztályos ellátását igénylő újszülöttek ápolásába a szülőket partnerként vonjuk be a kedvező a gyógyulási folyamat szempontjából, amely rövidebb ápolási időt és egészségesebb gyermekkor elérését segíti elő. Ezért klinikánkon elsőként bevezettük a korai szülő-gyermek kapcsolat megerősítésére az úgynevezett kengurú módszert. Az anyatejes táplálást mindenféle formában támogatjuk. Valamint heti néhány alkalommal zeneterapeutáink énekkel és gitármuzsikával szórakoztatják a kisbabákat. Az együttes éneklés elősegíti a korai szülő-gyermek kötődés kialakulását, és jótékony hatású a gyermekek idegrendszeri fejlődésére.

Az I. Sz.  Bókay Gyermekklinika Művese Osztálya 1985 óta működik az ország egyetlen gyermek hemodialízist végző centrumaként. Magyarország egyetlen csak gyermekeket ellátó művese-központ: megújult művese állomásunkon kezeljük a végállapotú vesebeteg gyermekeket, akik heti háromszor 4 órát töltenek, gépre kötve, hiszen életben maradásukat sokszor csak a dialízis biztosítja. Az osztályon dolgozó szakemberek végzik azoknak a gyermekeknek az utógondozását is, akik súlyos betegségük után, veseátültetésen átesve, egy új szervvel kaptak lehetőséget a minőségi életre. Az osztályon szakorvosok mellett, szakasszisztensek, dializáló nővérek és dietetikus segíti a gyermekek kezelését, ápolását. Az osztály biztosítja a legmodernebb diagnosztikus eljárások elvégzését, illetve kiegészül egy genetikai laboratóriummal is.Célunk, hogy a hozzánk kerülő gyermekek kivizsgálása, kezelése és gondozása a szülőkkel együtt a leghatékonyabban, a gyermekek érdekeit szem előtt tartva történjen.

Az I. Sz.  Bókay Gyermekklinika az ország legrégebbi és legnagyobb gyermek-diabétesz ellátóhelye. Magyarországon 250-300 frissen diagnosztizált gyermeket érint évente az 1-es típusú diabétesz, ami háromszoros gyakoriságnövekedést jelent az elmúlt 30 évben. Különösen nyugtalanító jelenség, hogy a betegség előfordulása a hat év alatti korosztályban még az idősebb gyerekekkel összehasonlítva is aránytalan mértékben nő. Az autoimmun betegség kialakulásának oka egyelőre ismeretlen, azonban megfelelő terápiával teljes életet élhetnek az érintett gyermekek. A korai diagnózist elősegítő lakossági edukációt és a betegek ellátását az I. Sz. Bókay Gyermekklinika az ország legrégebbi és legnagyobb ellátóhelyeként civilekkel összefogva évek óta végzi. A Klinika Diabétesz, Endokrinológiai és Metabolikus Osztályán a diabétesz kezelését igazi teammunkában végzik: a szakorvos, a nővér, a dietetikus és a pszichológus együttműködésben segítik a gyermekeket és családjaikat.

Az I. Sz.  Bókay Gyermekklinika az vezető ellátója gyermekkori tüdőtükrözésben. A Gyermekklinika Tüdőosztálya az ország legsúlyosabb krónikus tüdőbetegeit gondozza, emellett regionális központ a heveny légzési elégtelenségben szenvedő asztmás, kruppos és tüdőgyulladásos betegek ellátásában, emellett bronchológiai (légúti szűkület, anomáliák) betegségekkel is foglalkozunk (pl a csecsemőkori stridor). A hazai gyermek tüdőátültetés gondozóközpontja vagyunk.

Az Újszülött Sebészeti Osztályunkon a Semmelweis Egyetem I. és II. Nőgyógyászati Klinikájáról és az ország bármelyik újszülött- és csecsemőosztályáról áthelyezett, fejlődési rendellenességgel született, többnyire sebészeti beavatkozást igénylő betegeket látjuk el. 1992. novembere óta ellátja és gondozza a Semmelweis Egyetem I. és II. Nőgyógyászati Klinikájáról és az ország bármelyik újszülött- és csecsemőosztályáról áthelyezett, fejlődési rendellenességgel született, többnyire sebészeti beavatkozást igénylő betegeket. Feladata e gyermekek kivizsgálása, felkészítése a szükséges műtétre, majd a beavatkozás utáni kezelésük és gondozásuk.

Klinikánkon emellett Európában egyedülálló hasadéksebészeti központ is működik. Az I. Sz. Bókay Gyermekklinikán 10 éve folyik az arcdeformitásokkal és arcfejlődési rendellenességekkel született gyermekek sebészi kezelése. Az ilyen típusú elváltozások esetében alapvető fontosságú a multidiszciplináris gondolkodásmód és a több szakterületet felölelő csapatmunka. Emellett a modern ellátás a számítógép-asszisztált és virtuális műtéttervezési eljárásokon alapul. Ezzel egyidőben kialakítottunk e gyermekek kezelésére egy olyan speciális ellátási osztályt, ahol rendelkezésre áll egyrészt a megfelelően kiképzett és tapasztalt orvos-csapat és szakszemélyzet, másrészt pedig megtalálhatók a megfelelő technikai lehetőségek, műtéti eszközök. Így a folyamatos szakmai innovációk és nemzetközi tudományos együttműködések eredményeként elérhető vált

„Egy kicsit a Kicsiknek”
Bókay Gyermekklinikáért Közhasznú Alapítvány
http://bokaygyermekklinika.hu/
Bankszámlaszám: 10403387-00031000-00000008
Adószám: 18222432-1-42