Warning: mysqli_real_connect(): Headers and client library minor version mismatch. Headers:100328 Library:30306 in /home/bokaygyermekklin/public_html/wp-includes/class-wpdb.php on line 1987
Élvonalbeli újszülött sebészet | Bokay Gyermekklinikáért Közhasznú Alapítvány

Kérjük ajánlja fel adója 1%-át a Bókay Gyermekklinika Alapítványnak, hiszen élvonalbeli újszülött sebészet vagyunk!

 

Mihez adja adója 1%-át?
A Bókay Gyermekklinikáért Alapítvány közhasznú tevékenységét a gyógyító munka támogatása mellett, az ehhez szükséges berendezések, műszerek beszerzése céljából, valamint a gyermekklinikán gyógyító orvosok képzése érdekében és javára végzi. Nagy súlyt helyezünk arra, hogy a beteg gyermek és családja – elsősorban az édesanya – minél többet lehessen együtt a gyermekkel, annak kórházi tartózkodása során. Hiszünk abban, hogy az édesanyák és édesapák jelenléte gyermekük mellett növeli a gyógyulás esélyeit. Törekszünk arra, hogy gyermekük betegségének súlyosságától függetlenül is minél több időt tölthessenek együtt gyermekükkel.

Amelyre jelen 1%-os kampányunk során kiemelten gyűjtünk: a nálunk gyógyuló gyermekek számára különböző életmentő eszközök, infúziós pumpák, légzésfigyelő és támogató készülékek, betegfigyelő monitorok.

Kérjük adóbevallásában jelölje meg a Bókay Gyermekklinikáért Közhasznú Alapítvány adószámát: 18222432-1-42

  1. A felületre belépve az éves bevallástervezet mellett a jobb oldalon találja az 1+1%-os nyilatkozatot, a NYILATKOZOM gombra kattintva tudja azt elkészíteni.
  2. A személyes adatokat nem kötelező kitölteni. Amennyiben hozzájárul, hogy elérhetőek legyenek adatai az adott civil szervezet számára, az segítséget jelenthet a későbbi kapcsolattartásban, statisztikák elkészítésében.
  3. A „Rendelkezés civil kedvezményezett részére” résznél kérjük, adja meg alapítványunk adószámát: 18222432-1-42
  4. Helyes kitöltés esetén a rendszer automatikusan kitölti a Civil kedvezményezett nevét.
  5. A +1%-ot technikai számmal rendelkező kedvezményezett részére ajánlhatja fel, melyet a listából tud kiválasztani!
  6. Kérjük az ellenőrzés gombbal mindig ellenőrizze le az adatok helyességét!
  7. Ezek után a MENTÉS gombra kattintson, majd a TOVÁBB BEADÁSHOZ és végül a BEADÁS Csak lesz így érvényes a nyilatkozata!

 

Amennyiben papír alapon adja be a nyilatkozatát, itt tudja letölteni a rendelkező nyilatkozatot:

A papír alapú nyilatkozatot kitöltés után postán tudja elküldeni a NAV számára, vagy a NAV bármelyik Ügyfélszolgálatán személyesen is leadhatja.
Fontos, hogy a boríték hátoldalára írja rá a nevét és az adóazonosító jelét!

Munkáltatója számára is odaadhatja papír alapú 1%-os nyilatkozatát: ebben az esetben az nyilatkozatot május 10-ig lezárt, adóazonosító jellel, a ragasztáson átnyúlóan aláírt borítékban adja át az adott kollegának!

Itt megtalálja korábbi közhasznúsági beszámolóinkat:
https://bokaygyermekklinika.hu/dokumentumtar/

 

Az Újszülött Sebészeti Osztályunkon a Semmelweis Egyetem I. és II. Nőgyógyászati Klinikájáról és az ország bármelyik újszülött- és csecsemőosztályáról áthelyezett, fejlődési rendellenességgel született, többnyire sebészeti beavatkozást igénylő betegeket látjuk el.

1992. novembere óta ellátja és gondozza a Semmelweis Egyetem I. és II. Nőgyógyászati Klinikájáról és az ország bármelyik újszülött- és csecsemőosztályáról áthelyezett, fejlődési rendellenességgel született, többnyire sebészeti beavatkozást igénylő betegeket. Feladata e gyermekek kivizsgálása, felkészítése a szükséges műtétre, majd a beavatkozás utáni kezelésük és gondozásuk.

Az osztály és a hozzátartozó ambulancia által ellátott szakfeladatok:
1. Újszülött- és csecsemőkori húgyúti malformációk (fejlődési zavarok) kivizsgálása, gondozása és kezelése, szükség esetén műtéti korrekciója.
2. Újszülött- és csecsemőkori húgyúti gyulladások kivizsgálása, kezelése.
3. A béltraktus fejlődési rendellenességeinek, organikus, azaz műtéti beavatkozást igényelő
működészavarainak kivizsgálása, kezelése, szükség esetén műtéti korrekciója.
4. Rövid bél szindrómás újszülöttek és csecsemők kezelése, részleges és teljes parenteralis táplálás (infúziós kezelés) kivitelezése.
5. Otthoni infúziós kezelésben részesülő betegek szüleinek felkészítése, betanítása az otthoni parenterális táplálásra.
A betegeket tapasztalt csecsemő- és gyermekgyógyász valamint sebész szakorvosok speciálisan képzett ápoló személyzet segítségével látják el.

Klinikánkon emellett Európában egyedülálló hasadéksebészeti központ is működik.

Az I. Sz. Bókay Gyermekklinikán 10 éve folyik az arcdeformitásokkal és arcfejlődési rendellenességekkel született gyermekek sebészi kezelése. Az ilyen típusú elváltozások esetében alapvető fontosságú a multidiszciplináris gondolkodásmód és a több szakterületet felölelő csapatmunka. Emellett a modern ellátás a számítógép-asszisztált és virtuális műtéttervezési eljárásokon alapul. Ezzel egyidőben kialakítottunk e gyermekek kezelésére egy olyan speciális ellátási osztályt, ahol rendelkezésre áll egyrészt a megfelelően kiképzett és tapasztalt orvos-csapat és szakszemélyzet, másrészt pedig megtalálhatók a megfelelő technikai lehetőségek, műtéti eszközök. Így a folyamatos szakmai innovációk és nemzetközi tudományos együttműködések eredményeként elérhető vált

„Egy kicsit a Kicsiknek”
Bókay Gyermekklinikáért Közhasznú Alapítvány
http://bokaygyermekklinika.hu/
Bankszámlaszám: 10403387-00031000-00000008
Adószám: 18222432-1-42