Warning: mysqli_real_connect(): Headers and client library minor version mismatch. Headers:100328 Library:30306 in /home/bokaygyermekklin/public_html/wp-includes/class-wpdb.php on line 1987
Megérkeztek az új bútorok a Pszichiátriai rendelőszobákba | Bokay Gyermekklinikáért Közhasznú Alapítvány

A 2022 év végén írt pályázatunkat pozitív elbírálásban részesítette a Pro Filii Alapítvány, ezáltal 8.047.999,- Ft támogatást kapott Alapítványunk, amely összeget a Bókay Gyermekklinika infrastrukturális fejlesztésére fordítottunk maradéktalanul.

A 8.047.999,- Ft támogatást teljes mértékben felhasználta az alapítvány. A támogatásnak köszönhetően a szükséges asztalosi munkálatokat tudtuk finanszírozni, új konyhabútorzatot, minden rendelőbe új irodai bútorzatot, valamint a csoport szobába, a terápiák során elengedhetetlen új bútorokat tudtunk vásárolni. Ezen felül informatikai eszközök (számítógépek, monitorok, multifunkcionális nyomtató) beszerzése is megvalósult a pályázat keretén belül.

A Klinika Gyermek-, és Ifjúságpszichiátriai Osztályán a gyermek, a család és a közösség által jelzett pszichiátriai, pszichológiai problémák, betegségek és életviteli nehézségek feltérképezéséhez és rendezéséhez nyújt széles körű segítséget. Területi ellátási kötelezettség alapján biztosítanak ellátást a 3-18 éves korosztály számára. Területükhöz kb. 1,6 millió ember tartozik jelenleg.
Az Osztály célja, hogy segítse a gyermekek testi-lelki fejlődését, egészségének helyreállítását és megőrzését, hogy minél harmonikusabban tudjanak beilleszkedni családjukba, szűkebb és tágabb közösségükbe.

Gyógyító közösségüket gyermekpszichiáter szakorvosok, rezidens orvosok, klinikai szakpszichológusok és pszichológusok, szociális munkás, csoportterapeuta, foglalkoztató terapeuta, mentálhigiénés szakember, művészetterapeuta és gyógypedagógusok alkotják. Munkatársaink széleskörű szakmai szempontok alapján, egymással szorosan együttműködve térképezik fel a nehézségek hátterét, lehetséges okait. Az ő munkájukat segíti az adminisztrációt és a szülőkkel való kapcsolattartást végző munkatárs. Szükséges esetben a Klinikán lehetőség van a gyermekgyógyászat más területein dolgozó szakorvosokkal való konzultációra, műszeres, képalkotó és laborvizsgálatok elvégzésére. Az Intézmény szakorvos jelöltek és klinikai szakpszichológus-jelöltek, pszichológus,- és gyógypedagógus hallgatók gyakorlati képzőhelyeként is szolgál. Az Osztály munkájának része a diagnosztizálás, a terápiás stratégia kialakítása, egyéni és csoportos foglalkozások megszervezése és lebonyolítása, valamint szociális segítségnyújtás a betegek és családtagjaik részére.

A Gyermekgyógyászati Klinika Gyermekpszichiátriai Osztálya lehetőséget kapott a Semmelweis Egyetem Rókus tömbjében egy 200 m2-es, hat vizsgálószobából és egy csoportszobából álló szárny teljeskörű felújítást követő birtokba vételére. Ez az infrastrukturális bővülés egyrészt lehetővé teszi, hogy tágas, modern körülmények között fogadhassák pácienseiket, továbbá bővíthessék a számukra nyújtott szolgáltatások körét fejlesztő- és terápiás célú foglalkozásokkal.

A Pro Filii Alapítvány támogatásával egy olyan otthonos közeg berendezését tudta megvalósítani az Alapítvány a Gyermekpszichiátriai Osztály számára, amely kiemelten fontos mind a diagnosztikus, mind a pszichoterápiás folyamatban, mivel elősegíti a gyermekek oldódását, megnyílását, hatékonyabb segítését. A Semmelweis Egyetem egyéb felújítási munkálatokat is tervez a 2023-as év során a Rókus tömbben, ezen okból kifolyólag, rektorhelyettesi utasítás értelmében jelenleg a Pszichiátriai szárnyban a betegellátást nem lehet elindítani. Várhatóan a munkálatok 2023 év végéig zajlanak, a rendelést ezután indítja el az osztály.

 

 
 
 
 
 
 

 

A Pro Filii Alapítvány célja olyan civil és nonprofit szervezetek, valamint magánszemélyek támogatása, amelyek és akik hozzájárulnak a Magyarországon és a határon túli magyar lakta településeken élők – különös tekintettel a gyermekek – egészségügyi helyzetének, életmódjának, esélyegyenlőségének javításához.
További információk:
https://profilii.hu/kapcsolat/bemutatkozas/

————————————
„Egy kicsit a Kicsiknek”
Bókay Gyermekklinikáért Közhasznú Alapítvány
http://bokaygyermekklinika.hu/
Bankszámlaszám: 10403387-00031000-00000008
Adószám: 18222432-1-42