Warning: mysqli_real_connect(): Headers and client library minor version mismatch. Headers:100328 Library:30306 in /home/bokaygyermekklin/public_html/wp-includes/class-wpdb.php on line 1982
Új rendelőszobák bebútorozására nyert támogatást Alapítványunk | Bokay Gyermekklinikáért Közhasznú Alapítvány
 

Pozitívan bírálták el a 2022 őszén benyújtott pályázatunk a Pro Filii Alapítvány által kiírt pályázaton.

A támogatásnak köszönhetően a Gyermekklinika Gyermek-, és Ifjúságpszichiátriai Osztálya számára 2022-ben kialakított, új rendelőszobák és csoportszoba bútorzatára és a működéshez szükséges eszközök beszerzését tudja finanszírozni Alapítványunk.

 

A Gyermekgyógyászati Klinika Gyermekpszichiátriai Osztálya lehetőséget kapott a Semmelweis Egyetem Rókus tömbjében egy 200 m2-es, hat vizsgálószobából és egy csoportszobából álló szárny teljeskörű felújítást követő birtokba vételére. Ez az infrastrukturális bővülés egyrészt lehetővé teszi, hogy tágas, modern körülmények között fogadhassák pácienseiket, továbbá bővíthessék a számukra nyújtott szolgáltatások körét fejlesztő és terápiás célú foglalkozásokkal.

A nagyméretű csoportszoba alkalmas helyszín lesz a túlmozgásos vagy szenzorosan érzékeny, szociálisan nehezen kapcsolódó gyermekek fejlesztő csoportjainak megtartásához, amelyre még Budapesten belül is csak korlátozott számban nyílik lehetőség egészségügyi keretek között. Ezek a típusú fejlesztések, terápiák elősegítik a gyermekek óvodai, iskolai beilleszkedését, szorongásoldóak, a későbbi nagyobb pszichiátriai kórképek megelőzésében is fontosak.

A vizsgálószobák kialakításakor törekszünk arra, hogy olyan közeget alakítsunk, ki, amelyek alkalmasak oktatási -és a szülők számára- edukációs célú vizsgálatok, konzultációk megvalósítására. A Pro Filii Alapítvány több, mint 8 millió forintos támogatásával egy olyan otthonos közeg berendezésére nyílt lehetősége a Gyermekpszichiátriai Osztálynak, amely kiemelten fontos mind a diagnosztikus, mind a pszichoterápiás folyamatban, mivel elősegíti a gyermekek oldódását, megnyílását, hatékonyabb megsegítését. Az elektronikai eszközök pedig a betegellátáshoz kapcsolódó adminisztratív folyamatok gördülékenységéhez járulnának hozzá.

 

Gyermek-, és Ifjúságpszichiátriai Osztályunkon a gyermek, a család és a közösség által jelzett pszichiátriai, pszichológiai problémák, betegségek és életviteli nehézségek feltérképezéséhez és rendezéséhez nyújtunk széles körű segítséget. Területi ellátási kötelezettség alapján biztosítunk ellátást a 3-18 éves korosztály számára. Területünkhöz kb. 1,6 millió ember tartozik jelenleg.

Az Osztály célja, hogy segítse a gyermekek testi-lelki fejlődését, egészségének helyreállítását és megőrzését, hogy minél harmonikusabban tudjanak beilleszkedni családjukba, szűkebb és tágabb közösségükbe. Gyógyító közösségüket gyermekpszichiáter szakorvosok, rezidens orvosok, klinikai szakpszichológusok és pszichológusok, szociális munkás, csoportterapeuta, foglalkoztató terapeuta, mentálhigiénés szakember, művészetterapeuta és gyógypedagógusok alkotják. Munkatársaink széleskörű szakmai szempontok alapján, egymással szorosan együttműködve térképezik fel a nehézségek hátterét, lehetséges okait. Az ő munkájukat segíti az adminisztrációt és a szülőkkel való kapcsolattartást végző munkatárs. Szükséges esetben Klinikánkon lehetőség van a gyermekgyógyászat más területein dolgozó szakorvosokkal való konzultációra, műszeres, képalkotó és laborvizsgálatok elvégzésére. Intézményünk szakorvosjelöltek és klinikai szakpszichológus-jelöltek, pszichológus,- és gyógypedagógus hallgatók gyakorlati képzőhelyeként is szolgál. Az Osztály munkájának része a diagnosztizálás, a terápiás stratégia kialakítása, egyéni és csoportos foglalkozások megszervezése és lebonyolítása, valamint szociális segítségnyújtás a betegek és családtagjaik részére.

 

A Pro Filii Alapítvány célja olyan civil és nonprofit szervezetek, valamint magánszemélyek támogatása, amelyek és akik hozzájárulnak a Magyarországon és a határon túli magyar lakta településeken élők – különös tekintettel a gyermekek – egészségügyi helyzetének, életmódjának, esélyegyenlőségének javításához.
További információk:
https://profilii.hu/kapcsolat/bemutatkozas/

 
 
 
 
 
 
————————————
„Egy kicsit a Kicsiknek”
Bókay Gyermekklinikáért Közhasznú Alapítvány
http://bokaygyermekklinika.hu/
Bankszámlaszám: 10403387-00031000-00000008
Adószám: 18222432-1-42