Warning: mysqli_real_connect(): Headers and client library minor version mismatch. Headers:100328 Library:30306 in /home/bokaygyermekklin/public_html/wp-includes/class-wpdb.php on line 1982
Tour de Bókay 2022 | Bokay Gyermekklinikáért Közhasznú Alapítvány
Vasárnap került sor a Tour de Bókay jótékonysági kerékpáros felvonulásra! 
 
Az elmúlt két évben a legnagyobb kihívást a koronavírus járvány okozta a Semmelweis Egyetem I. Sz. Bókay Gyermekklinikájának életében, ezért figyelve a járványügyi előírásokra, a gyermekek és szüleik védelmében minden évben megrendezésre kerülő jótékonysági családi napunkat sem tudtuk megtartani. De nagy örömünkre idén ismét együtt lehettünk, immáron 7. alkalommal!
 
Köszönjük mindenkinek a részvételt, aki velünk (orvosokkal, nővérekkel, gyógyult gyermekek családjaival) együtt részt vett a 10 km-es jótékonysági kerékpározáson. Az idei jótékonysági kerékpározás célja a Bókay utca 54. sz. épületben található játszóház felújítása volt, amelyre a közel háromszáz résztvevőnek köszönhetően 598.500,- Ft támogatás gyűlt össze! 
 
Először 2014-ben, a Gyermekklinika fennállásának 175 éves évfordulóján került megrendezésre a Tour de Bókay, de együtt ünnepelhettük a 180. évfordulóját is. Ezek a jubileumok a hazai gyermekgyógyászat számára is fontos ünnepek, hiszen a Bókay Gyermekklinika hazánkban az első, Európában a 4. gyermekeket ellátó fekvőbeteg intézménye.

Tavaly nem volt lehetőségünk, ezért az idei Tour de Bókayn emlékeztünk meg arról is, hogy a Bókay Gyermekklinikáért Közhasznú Alapítvány tavaly ünnepelte fennállásának 10 éves évfordulóját. Az Alapítvány egy évtizede alatt a legkülönfélébb módokon segítette és támogatta a Semmelweis Egyetem I. Sz. Bókay Gyermekklinikáját, legyen szó az ott gyógyuló gyermekekről, infrastrukturális fejlesztésekről vagy a dolgozók továbbképzéséről.

A 7. Tour de Bókayn így ezt az egy évtizedet is megünnepeltük, összekötve a hagyományt, a jótékonykodást és a sportot a Bókay Gyermekklinikán gyógyuló gyermekekért.

Idén is a rendezvényhez kapcsolódva zajlott a klinika koraszülött osztályának szokásos éves találkozója, a PIC-NIC is, ahol a koraszülött gyerekek és szüleik újra találkozhattak a nővérekkel, orvosokkal, megoszthatták egymással tapasztalataikat. Számukra “A te hangodat ismerem” Alapítvány munkatársai zenés foglalkozást tartottak, ahol a szülők és gyerekek közösen énekeltek.

Fővédnökök: Dr. Szabó Attila, az I. Sz. Bókay Gyermekklinika igazgatója
Szaniszló Sándor, Budapest Főváros XVIII. kerület Pestszentlőrinc-Pestszentimre polgármestere

Hálásan köszönjük támogatóinknak, akik segítettek abban, hogy a rendezvény létrejöhessen!

TÁMOGATÓK:
Bókay Gyermekklinikáért Közhasznú Alapítvány
Semmelweis Egyetem I. Sz. (BÓKAY) Gyermekgyógyászati Klinika
Budapest Főváros XVIII. kerület Pestszentlőrinc-Pestszentimre Önkormányzata
Városgazda XVIII. kerület Nonprofit Zrt. és Városgazda Utánpótlás Akadémia
Egészségügyi felügyelet- mentő kíséret
Harmónia Víz
Soroksári Decathlon
Instruktor Öntevékeny Csoport
Piros Orr Bohócdoktorok Alapítvány
Träning
4seasons Síiskola
18. kerületi Rendőrség
Bókay Kalandpark
Bátor Tábor Alapítvány
Peter Cerny Alapítvány – koraszülött mentőszolgálat
Magyar Vöröskereszt
Mélyforrás Közösség
Mesekocsi Színház
Ricsi Bohóc és a BumBum
Ronald McDonald Gyermeksegély Alapítvány
Tomory Lajos Múzeum
Májbeteg Gyermekekért Alapítvány
Szurikáta Alapítvány a Diabéteszes Gyerekekért
MENTA PRO Alapítvány
Sportos Cukorbetegek Egyesülete
Diab Ernyő Alapítvány
Szeretve Tanulni Egyesület