Warning: mysqli_real_connect(): Headers and client library minor version mismatch. Headers:100328 Library:30306 in /home/bokaygyermekklin/public_html/wp-includes/class-wpdb.php on line 1987
Megújult épületrészben folytatódhat az arcrendellenességgel született kisgyermekek ellátása a Bókay Arcrekonstrukciós Centrumban | Bokay Gyermekklinikáért Közhasznú Alapítvány

Egy műtő, egy szájsebészeti-vizsgáló, egy fül-orr-gégészeti-vizsgáló, két kórterem és egy teakonyha – ezek a teljeskörűen felújított és kialakított helyiségek találhatók meg az I. Sz. Gyermekgyógyászati Klinikán lévő Bókay Arcrekonstrukciós Centrum megújult épületrészében. A közel 100 millió forint összköltségű projekt megvalósítása során nemcsak a teljes elektromos hálózat, a falak, a nyílászárók, a bútorok és a műtő újult meg, hanem a terület átrendezésével megépült egy új fürdőszoba a gyermekeknek és egy teakonyha is a centrum dolgozóinak.

„Nagyságrendileg 120 gyermek születik évente arcfejlődési rendellenességekkel és arcdeformitásokkal Magyarországon, így nagy szükség van arra, hogy modern, a kor követelményeinek megfelelő és nagy kapacitással bíró létesítmények álljanak rendelkezésre. Az új épületrésznek köszönhetően mostantól a betegek és a szülők egy még korszerűbb centrumba léphetnek be, amely azt gondolom, elengedhetetlen a gyógyulás szempontjából” – mondta el Dr. Nagy Krisztián PhD a Bókay Arcrekonstrukciós Centrum vezetője.

A Bókay Arcrekonstrukciós Centrumban idén körülbelül 200 beavatkozást végeztek arcfejlődési rendellenességekkel és arcdeformitásokkal született gyermekeken, miközben a koronavírus-járvány miatt nehezebbek voltak a műtéti lehetőségek és a felújítások is zajlottak. A beteg gyermekek többféle szakorvosi ellátást igényelnek, kezdve az etetési nehézségektől a műtéteken át a fogászati, fül-orr-gégészeti, illetve logopédiai feladatokig, ezért szükséges multidiszciplináris ellátást biztosítani a centrumban. Az új épületrésznek köszönhetően egy helyen állnak rendelkezésre a szájsebészek, fül-orr-gégészek, valamint a logopédusok.

A felújítást az Indotek Group 10 millió forinttal támogatta.  „Az Indotek Group társadalmi felelősségvállalással kapcsolatos filozófiájának fontos eleme az egészségügyi projektek segítése, főként, ha a támogatás révén előremenőleg több száz gyermek életminőségének javítását támogathatjuk” – mondta Pintyőke Marcell az Indotek Group marketing vezetője.

A centrum jövőbeni tervei között szerepel a beavatkozások számának növelése, illetve a műtő- és altatókapacitások maximális kihasználása is.

 

 

Fotók: Pozsonyi Janka (wmn.hu)

 
 
——————————
„Egy kicsit a Kicsiknek”
Bókay Gyermekklinikáért Közhasznú Alapítvány
Bankszámlaszám: 10403387-00031000-00000008
Adószám: 18222432-1-42