Warning: mysqli_real_connect(): Headers and client library minor version mismatch. Headers:100328 Library:30306 in /home/bokaygyermekklin/public_html/wp-includes/class-wpdb.php on line 1982
A Magyar Építő Zrt. nem csak az építőiparban teremt értéket | Bokay Gyermekklinikáért Közhasznú Alapítvány

A Magyar Építő Zrt. számára mindig kiemelten fontos volt a társadalmi felelősségvállalás, azonban a jelenlegi rendkívüli helyzetben nemcsak lehetőségének, hanem kötelességének érzi a vállalat, hogy támogassa a beteg gyermekek gyógyulását, az értük küzdő orvosok és egészségügyi dolgozók munkáját. Ezen törekvésének megfelelően a közelmúltban a Bókay Gyermekklinika Intenzív Terápiás Osztályának 1 millió forint értékben adományozott a gyermekek gyógyszeres kezelését szolgáló, létfontosságú eszközöket.

Jelentős segítség a beteg gyermekek gyógyításában

A támogatásnak köszönhetően ultrahangos gyógyszerporlasztókkal és adapterekkel bővült az osztály eszközellátottsága, amelyek segítségével az akut és krónikus légúti betegségben szenvedő, lélegeztetésre szoruló gyermekek gyógyszeres kezelését a lélegeztetőgépbe épített gyógyszerporlasztóval biztosítják.

A Semmelweis Egyetem I. Sz. Bókay Gyermekklinika központi szerepet tölt be a koraszülöttek és újszülöttek, valamint a csecsemők és gyermekek intenzív terápiát igénylő súlyos, sokszor életet veszélyeztető betegségeinek ellátásában. Az Intenzív Terápiás Osztályon évente körülbelül 200-250 gyermeket látnak el, és a saját ellátási területükön kívül más kórházakból is fogadják a súlyos állapotban lévő gyermekeket.

 

A Magyar Építő Zrt. büszke arra, hogy adományaival a tavalyi év után ismét támogatni tudta a Bókay Gyermekklinikáért Közhasznú Alapítványon keresztül a Klinika és az Intenzív Terápiás Osztály életmentő, gyógyító munkáját. A korábbi, 760.000 forint összértékű adományozás keretében betegfigyelő monitor került átadásra, amelynek köszönhetően már mindegyik intenzíves gyermekágy mellett megtalálható az életfunkciókat figyelő készülék, valamint egy volumetrikus infúziós pumpával is gazdagabb lett az osztály, amelyet nemcsak az Intenzív Terápiás Osztályon, hanem a Hepatológiai, illetve a Csecsemő Osztályokon is tudnak használni az utógondozásra kerülő gyermekeknél.

A tavalyi évben és a jelenleg nyújtott tárgyi eszközök adományozásával a Magyar Építő Zrt. összesen 1.760.000 forinttal járult hozzá a Bókay Gyermekklinika orvosi eszközparkjához, amellyel hatékonyabbá és biztonságosabbá tette az évente osztályra érkező több száz gyermek gyógyítását.