Kérjük ajánlja fel adója 1%-át a Bókay Gyermekklinika Alapítványnak, hiszen a legnagyobb hazai koraszülött intenzív centrum vagyunk!

 

Mihez adja adója 1%-át?
A Bókay Gyermekklinikáért Alapítvány közhasznú tevékenységét a gyógyító munka támogatása mellett, az ehhez szükséges berendezések, műszerek beszerzése céljából, valamint a gyermekklinikán gyógyító orvosok képzése érdekében és javára végzi. Nagy súlyt helyezünk arra, hogy a beteg gyermek és családja – elsősorban az édesanya – minél többet lehessen együtt a gyermekkel, annak kórházi tartózkodása során. Hiszünk abban, hogy az édesanyák és édesapák jelenléte gyermekük mellett növeli a gyógyulás esélyeit. Törekszünk arra, hogy gyermekük betegségének súlyosságától függetlenül is minél több időt tölthessenek együtt gyermekükkel.

Amelyre jelen 1%-os kampányunk során kiemelten gyűjtünk: a nálunk gyógyuló gyermekek számára különböző életmentő eszközök, infúziós pumpák, légzésfigyelő és támogató készülékek, betegfigyelő monitorok.

Kérjük adóbevallásában jelölje meg a Bókay Gyermekklinikáért Közhasznú Alapítvány adószámát: 18222432-1-42

  1. A felületre belépve az éves bevallástervezet mellett a jobb oldalon találja az 1+1%-os nyilatkozatot, a NYILATKOZOM gombra kattintva tudja azt elkészíteni.
  2. A személyes adatokat nem kötelező kitölteni. Amennyiben hozzájárul, hogy elérhetőek legyenek adatai az adott civil szervezet számára, az segítséget jelenthet a későbbi kapcsolattartásban, statisztikák elkészítésében.
  3. A „Rendelkezés civil kedvezményezett részére” résznél kérjük, adja meg alapítványunk adószámát: 18222432-1-42
  4. Helyes kitöltés esetén a rendszer automatikusan kitölti a Civil kedvezményezett nevét.
  5. A +1%-ot technikai számmal rendelkező kedvezményezett részére ajánlhatja fel, melyet a listából tud kiválasztani!
  6. Kérjük az ellenőrzés gombbal mindig ellenőrizze le az adatok helyességét!
  7. Ezek után a MENTÉS gombra kattintson, majd a TOVÁBB BEADÁSHOZ és végül a BEADÁS Csak lesz így érvényes a nyilatkozata!

 

Amennyiben papír alapon adja be a nyilatkozatát, itt tudja letölteni a rendelkező nyilatkozatot:

A papír alapú nyilatkozatot kitöltés után postán tudja elküldeni a NAV számára, vagy a NAV bármelyik Ügyfélszolgálatán személyesen is leadhatja.
Fontos, hogy a boríték hátoldalára írja rá a nevét és az adóazonosító jelét!

Munkáltatója számára is odaadhatja papír alapú 1%-os nyilatkozatát: ebben az esetben az nyilatkozatot május 10-ig lezárt, adóazonosító jellel, a ragasztáson átnyúlóan aláírt borítékban adja át az adott kollegának!

Itt megtalálja korábbi közhasznúsági beszámolóinkat:
https://bokaygyermekklinika.hu/dokumentumtar/

 

A Koraszülött Intenzív Osztály a Közép-Magyarországi Régió, valamint Nógrád és Heves megye legsúlyosabb beteg kora- és újszülöttjeinek életmentését végzi.

A világszínvonalú diagnosztikus eszközök és a közelmúltban teljesen megújult műszerpark mellett Magyarországon a legszélesebb konzíliáriusi szakorvosi háttér segíti a legsúlyosabb betegségben szenvedő újszülöttek gyógyítását. A PIC osztályon olyan speciális terápiák kerülnek alkalmazásra, mint például a nitrogénmonoxid belélegeztetés, vagy a hypotremiás kezelés. Az összetett fejlődési rendellenességben szenvedő, a vaksággal fenyegetett, az anyagcsere krízisállapotban szenvedő újszülöttek és koraszülöttek sebészeti, szemészeti és speciális ellátása régió határokon túlnyúlóan történik. Az osztály magasan képzett neonatológus és gyermekgyógyász szakorvosai, valamint gyermek-intenzív terápiás szakasszisztensei különös empátiával segítik a szülőket, gyermekük néha kényszerűen hosszas gyógyítása során. 

Nagy súlyt helyezünk arra, hogy a beteg gyermek és családja – elsősorban az édesanya – minél többet lehessen együtt a gyermekkel, annak kórházi tartózkodása során. Hiszünk abban, hogy az édesanyák és édesapák jelenléte gyermekük mellett növeli a gyógyulás esélyeit. Törekszünk arra, hogy gyermekük betegségének súlyosságától függetlenül is minél több időt tölthessenek együtt gyermekükkel.

Ezért többek között az intenzív osztályos ellátását igénylő újszülöttek ápolásába a szülőket partnerként vonjuk be a kedvező a gyógyulási folyamat szempontjából, amely rövidebb ápolási időt és egészségesebb gyermekkor elérését segíti elő. Ezért klinikánkon elsőként bevezettük a korai szülő-gyermek kapcsolat megerősítésére az úgynevezett kengurú módszert. Az anyatejes táplálást mindenféle formában támogatjuk. Valamint heti néhány alkalommal zeneterapeutáink énekkel és gitármuzsikával szórakoztatják a kisbabákat. Az együttes éneklés elősegíti a korai szülő-gyermek kötődés kialakulását, és jótékony hatású a gyermekek idegrendszeri fejlődésére.

 

„Egy kicsit a Kicsiknek”
Bókay Gyermekklinikáért Közhasznú Alapítvány
http://bokaygyermekklinika.hu/
Bankszámlaszám: 10403387-00031000-00000008
Adószám: 18222432-1-42