Kedves autizmus spektrum zavarban érintett fiatalok és családtagjaik!

 

A koronavírus kapcsán kialakult járványügyi helyzetben mindannyiunknak számos új, váratlan helyzettel kell megküzdenünk napról napra. Autizmus spektrum zavarral élők esetén a változó körülmények, és a kiszámíthatatlan jövő fokozott feszültséget, megterhelést jelenthet.

Ezért osztályunk Autizmus Munkacsoportja létrehoz egy olyan e-mailes felületet, ahol a koronavírus járvánnyal kapcsolatos szorongások és megküzdési nehézségek témájában igyekszünk segíteni.

 

Az asd.karanten.segitok@med.semmelweis-univ.hu e-mail címen tudnak minket elérni. Minden munkanap 8-16 óráig egy kollégánk válaszol a beérkező üzenetekre. Hétköznap 24 órán belül, hétvégi üzenet esetén 72 órán belül igyekszünk válaszolni az üzenetekre, azonban egy feladótól egy nap csak egy e-mailre tudunk válaszolni. A járványügyi helyzettel kapcsolatos teendőink megváltozása esetén, ha a fentieket nem tudjuk vállalni a továbbiakban, mindenképpen írásos módosítást teszünk.

 

Ki kereshet meg minket?

  • 18 év alatti autizmus spektrum zavarban érintett gyermek vagy serdülő.
  • Olyan felnőtt, akinek családjában 18 év alatti autizmus spektrum zavarban érintett gyermek van.

 

Milyen kérdésekkel kereshetnek minket?

  • A járvány miatt kialakult megváltozott napi rutinnal kapcsolatos nehézsé
  • A koronavírus terjedésével, hozzátartozó betegségével kapcsolatos fé
  • Autizmus spektrum zavarral élők járványügyi ellátásával kapcsolatos kérdé

 

A rendszer anonim, így saját adataik védelme érdekében, kérjük, hogy lehetőség szerint ne osszanak meg velünk személyes adatot, illetve a gyermekeket is kérjük, hogy ne adják meg saját teljes nevüket. Amennyiben mégis személyes adatot közölnek, azt az adatvédelmi szabályoknak megfelelően, titkosan fogjuk kezelni és a veszélyhelyzet lejártát követően maximum egy hónapig fogjuk tárolni. Ezután az esetleges későbbi tudományos felhasználás céljából az adatokat anonimizáljuk és azokat személyazonosításra teljesen alkalmatlan formában őrizzük meg.

Amennyiben a velünk megosztott nehézséget veszélyeztetőnek ítéljük, és sürgős gyermekpszichiátriai beavatkozás szükségessége felmerül, telefonos elérhetőséget fogunk megadni, ahol további vizsgálat céljából fel tudják venni velünk a kapcsolatot.

 

Üdvözlettel,

A Bókay Gyermekklinika Gyermekpszichiátriai Osztályának Autizmus Munkacsoportja

 

 

 

A jelenlegi helyzetben még nagyobb szükségünk van minden segítségre. Köszönjük, hogy figyelnek Önök is Ránk, hisz így tudunk mi is vigyázni Gyermekeikre!

Kérjük ne feledkezzen meg rendelkezni adója 1+1%-ról! Csatlakozzon a csapatunkhoz! Mi a munkánkkal, Ön az adója 1%-val! Gyógyítsuk együtt a Bókay Gyermekklinikán gyógyuló gyermekeket!

Bókay Gyermekklinikáért Közhasznú Alapítvány
Adószámunk: 18222432-1-42

——————————
„Egy kicsit a Kicsiknek”
Bókay Gyermekklinikáért Közhasznú Alapítvány
http://bokaygyermekklinika.hu/
Bankszámlaszám: 10403387-00031000-00000008
Adószám: 18222432-1-42