Warning: mysqli_real_connect(): Headers and client library minor version mismatch. Headers:100328 Library:30306 in /home/bokaygyermekklin/public_html/wp-includes/class-wpdb.php on line 1982
Mi vár a Klinikán? – Képregény gyerekeknek | Bokay Gyermekklinikáért Közhasznú Alapítvány

Kedves Szülők!

A COVID világjárvány miatt, a betegek és a személyzet biztonsága érdekében megváltozott a betegek ellátásának rendszere, melynek bizonyos részei szokatlanok, esetleg sajnos félelemkeltőek lehetnek Gyermekeik számára.

Ezért készítettük az alábbi képregényt, remélve, ha mesélnének Nekik arról, hogy mi várhat Rájuk, könnyebbség lehet.

 

Kedves Gyerekek!

Szeretnénk elmesélni Nektek, hogy mi fog történni Veletek, ha mostanában esetleg meglátogattok minket.

A bejáratnál kedves, önkéntes leendő doktornénik és doktorbácsik fognak Titeket várni, és különböző kérdéseket fognak feltenni Nektek. Ha esetleg nem maszkot viselve jönnétek, ők adni fognak Nektek! Szoktatok maszkot hordani? Nálunk mindenki maszkot visel.

Ekkor meg fogják mérni a hőmérsékletetek is. Tudjátok, otthon is meg kell mérni néha, ha nem érzitek jól magatokat, nincs ebben semmi újdonság.

Ha mindez megtörtént, és úgy látjuk, hogy lehetséges az, hogy koronavírus fertőzésetek van, külön fogunk választani Titeket azoktól, akiket nem tartunk erre gyanúsnak, és a klinikán belül egy Láz Ambulancia nevű helyre fogunk irányítani Benneteket. Ne lepődjetek meg, ezen a helyen orvosaink, ápolóink úgy néznek ki, mintha űrhajósnak lennének öltözve! Hát nem izgalmas? Így fogunk megvizsgálni Téged! Ez bizony elég szokatlannak tűnhet, de tudd, Anyukád vagy Apukád végig Veled lehet, nem hagynak Magadra!

Fontos beszélnünk arról is, hogy hogyan tudjuk megnézni, hogy koronavírusos vagy-e vagy sem. Ez egy nagyon fontos információ, ugye? Szerinted, hogy tudjuk megnézni? Hol bújkálnak? Hát, bizony ehhez bele kell nyúlnunk a torkodba és az orrodba is egy pálcával. Hűha… Ne ijedj meg, megígérjük, hogy ezt a lehető legügyesebben fogjuk elvégezni és közben végig Anya vagy Apa ölében lehetsz.

Mindezek után, ha nem vagy nagyon beteg, előfordulhat az is, hogy azonnal vagy egy kis várakozás után hazamehettek, de akkor néhány plusz dolgot be kell majd tartanotok otthon. Mindent meg fogunk beszélni, tudjuk, hogy ügyesek lesztek!

Viszont előfordulhat az is, hogy ahhoz, hogy meggyógyulj, átmenetileg a segítségünkre lesz szükséged és egy kicsit velünk kell maradnod, de Anya vagy Apa ekkor is Veled lehet. Ez nagyon jó! Ebben az esetben se aggódj! Együtt fogunk harcolni, és amikor megbizonyosodtunk róla, hogy meggyógyultál, elbúcsúzunk, bár biztos nagyon hiányozni fogsz Nekünk! 

 

Köszönjük, hogy ahogy mi is készülünk, Ti is készültök előre!

Vigyázzunk Egymásra!

A klinikán gondozott betegeink éjjel–nappal a klinika alábbi telefonszámán jutnak információhoz: 06-1-334-3186

Köszönjük a rajzokat Xandra-Alexandra Bango Illustration-nek!

Köszönjük, hogy Te is vigyázol Ránk!? A jelenlegi helyzetben még nagyobb szükségünk van minden segítségre. Kérjük ne feledkezz meg rendelkezni adód 1%-ról!
Egy kicsit a Kicsiknek! ?

Bókay Gyermekklinikáért Közhasznú Alapítvány
Adószám: 18222432-1-42

Minden anyagi támogatást, adományt szívből köszönünk!
Utaláshoz bankszámlaszámunk: 10403387-00031000-00000008
Bankkártyás fizetés: https://bokaygyermekklinika.hu/tamogatom/