Warning: mysqli_real_connect(): Headers and client library minor version mismatch. Headers:100328 Library:30306 in /home/bokaygyermekklin/public_html/wp-includes/class-wpdb.php on line 1982
Mire figyelj oda? – Képregény gyerekeknek | Bokay Gyermekklinikáért Közhasznú Alapítvány

Kedves Szülők és Gyerekek

 

Mint az I. Sz. Bókay Gyermekklinika alapítványa, fontosnak tartjuk, hogy mi is tájékoztassunk a legfontosabb teendőkről, tudnivalókról a a koronavírus kapcsán.

Kollegáink sok szeretettel készítettünk Nektek egy olyan képregényt, amely a jelenleg kialakult helyzetben segítheti a mindennapjaitokat.

Úgy tűnhet, hogy túl sok a betartandó szabály, de mindez azért van, hogy vigyázzunk egymásra. Felfoghatjuk akár egy játékként is.

Röviden:
Jelenlegi tudásunk szerint az új koronavírus okozta megbetegedés a legtöbb, egészséges gyermek esetében nem okoz súlyos megbetegedést. A gyermekek többsége így tünetmentes hordozóként adhatja tovább a fertőzést, úgy hogy azt akár észre sem vesszük.
Legyünk elővigyázatosak!

– Amennyiben gyermeküknél felvetődhet a koronavírus fertőzés gyanúja (köhögés, láz, és az elmúlt két hétben járt fertőzött területen, vagy az óvodai, iskolai csoportban koronavírus gyanúja merül fel), kérjük elsődlegesen telefonon vegyék fel a kapcsolatot területi gyermekorvosukkal!
– Amennyiben korábban megbeszélt és telefonosan megerősített vizsgálati időpontra, vagy tervezett gyógykezelésre jönne, és gyermeke lázas, hurutos tüneteket mutat, kérjük az indulás előtt hívja fel klinikánkat, és egyeztessen arról, hogy mi a teendő.

Gyerekek, rátok is számítunk!
– Mossatok kezet legalább 20 másodpercen keresztül minél több alkalommal, minél alaposabban! Közben lehet énekelni!
– Sokat segíthettek, ha most nem adtok puszit, nem fogjátok meg egymás kezét. Viszont mehetnek a videchat-ek!
– Abban is számítunk Rátok, hogy most nem mentek a játszótérre és nem találkoztok a barátaitokkal élőben. Ha mégis el kell mennetek otthonról, tartsatok minél nagyobb távolságot a többiektől.
– Előfordulhat, hogy elkezdesz köhögni vagy tüsszögni. Semmi gond, ne aggódj! Hapcizz a könyökhajlatodba, vagy zsebkendőbe és dobd ki azonnal! Fontos, hogy ilyenkor se nyúlj most az arcodhoz.

Útravalónak:
Amennyiben észlelsz tüneteket, ne hidd azt, hogy hibás vagy, merj segítséget kérni. Ne gondold, hogy egyedül vagy! Másokat se közösíts ki, amiért elkapták a vírust, vagy úgy néznek ki, mint akik fertőzöttek! Kívülről nem látható a fertőzöttség.

Kedves Szülők!

Beszéljenek otthon a megelőzésről és fordítsák le a gyerekeknek a híreket, hogy hiteles és szűrt információ jusson el hozzájuk, hallgassák meg az aggályaikat és biztosítsák őket arról, hogy otthon lehetőség van ezeket megbeszélni.

A klinikán gondozott betegeink éjjel–nappal a klinika alábbi telefonszámán jutnak információhoz: 06-1-334-3186

Köszönjük a rajzokat Xandra-Alexandra Bango Illustration-nek!

A jelenlegi helyzetben még nagyobb szükségünk van minden segítségre. Köszönjük, hogy figyeltek Ti is Ránk, hisz így tudunk mi is vigyázni Rátok! 

Kérjük ne feledkezzetek meg rendelkezni adótok 1+1%-ról! Csatlakozzatok a csapatunkhoz! Mi a munkánkkal, Ti az adótok 1%-val! Gyógyítsuk együtt a Bókay Gyermekklinikán gyógyuló gyermekeket!

Bókay Gyermekklinikáért Közhasznú Alapítvány
Adószámunk: 18222432-1-42

——————————
„Egy kicsit a Kicsiknek”
Bókay Gyermekklinikáért Közhasznú Alapítvány
http://bokaygyermekklinika.hu/
Bankszámlaszám: 10403387-00031000-00000008
Adószám: 18222432-1-42