Warning: mysqli_real_connect(): Headers and client library minor version mismatch. Headers:100328 Library:30306 in /home/bokaygyermekklin/public_html/wp-includes/class-wpdb.php on line 1982
Több mint 2 millió Forint gyűlt össze alapítványunk számára a Budapest Park decemberi kampányában | Bokay Gyermekklinikáért Közhasznú Alapítvány

Hihetetlen nagy örömhírrel kezdjük az új évet: a Budapest Park decemberi kampányának köszönhetően 2.086.650 Ft gyűlt össze, mellyel az I. Sz. Bókay Gyermekklinika alapítványát, a Bókay Gyermekklinikáért Alapítvány munkáját segítik.

Az összegből többek között az Intenzív Terápiás Osztály számára egy új betegőrző monitort szerez be alapítványunk.

A Gyermekklinika Intenzív Terápiás Osztályán évente kb. 200-250 gyermeket látunk el. A gyermekek 90%-a csecsemő, de újszülöttektől 18 éves korig látunk el betegeket. Az osztály a legmagasabb, 3. progresszívitási szinttel rendelkezik, ami azt jelenti, hogy a saját területi ellátáson kívül más kórházakból is átvesszük a súlyos állapotú gyermekeket. Az osztály nyolc beteg  felvételére, ellátására, intenzív monitorizálására képes, egy időben hat beteg gépi lélegeztetését tudjuk végezni.

A területi ellátáson túl, speciális, ún. profilbetegek is megfordulnak osztályunkon, akik ellátása Budapesten kizárólag nálunk lehetséges. Ilyen betegek az akut és krónikus veseelégtelenségben, májelégtelenségben szenvedő gyermekek, valamint az anyagcserebetegek csoportjába tartozó, többnyire csecsemőkorú gyermekek.  Gyakran látjuk el a transzplantációs műtétre váró, vagy sikeres transzplantációs műtét utáni gyermekek elő és utókezelését, valamint szívsebészeti műtéten átesett gyermekek utókezelését is. Az osztály emellett részt vesz a posztoperatív ellátásban, a műtét után lélegeztetőgépet igénylő betegek stabilizálásában. A kezelt gyermekek többsége 1 év alatti, a betegségek legnagyobb részét légúti betegségek teszik ki, ezen belül is leggyakrabban a volt koraszülöttek, illetve fiatal, 1-3 hónap közötti csecsemők légúti fertőzései fordulnak elő.

Nagyon köszönjük a Budapest Parknak, hogy ránk gondoltak kampányuk során, és köszönjük mindenkinek, aki jegyvásárlásával segített!

Köszönjük, hogy ezzel a klinikánkon gyógyuló kis betegek gyógyulásához is hozzájárultatok!

 
 

——————————
„Egy kicsit a Kicsiknek”
Bókay Gyermekklinikáért Közhasznú Alapítvány
https://bokaygyermekklinika.hu
Bankszámlaszám: 10403387-00031000-00000008
Adószám: 18222432-1-42