Az I. Sz. Bókay Gyermekklinikán 10 éve folyik az arcdeformitásokkal és arcfejlődési rendellenességekkel született gyermekek sebészi kezelése. Az évek alatt a Klinikánkon ellátott gyermekek száma folyamatosan nőtt, és a jelenlegi osztályos és műtéti keretek javítását és fejlesztését indítja el a Klinika a még magasabb színvonal biztosításához.

Az ilyen típusú elváltozások esetében alapvető fontosságú a több szakterületet felölelő csapatmunka. Emellett a modern ellátás a számítógép-asszisztált és virtuális műtéttervezési eljárásokon alapul. Ezzel egyidőben az I. Sz. Bókay Gyermekklinika kialakított e gyermekek kezelésére egy olyan speciális ellátási osztályt, ahol rendelkezésre áll egyrészt a megfelelően kiképzett és tapasztalt orvos-csapat és szakszemélyzet, másrészt pedig megtalálhatók a megfelelő technikai lehetőségek, műtéti eszközök. Így a folyamatos szakmai innovációk és nemzetközi tudományos együttműködések eredményeként elérhető vált a legmagasabb szintű ellátás is.

A Gyermekklinikán infrastrukturális fejlesztések szükségek, hogy az arcdeformitásokkal és arcfejlődési rendellenességekkel született gyermekek ellátásához rendelkezésre álló modern technológia és ellátási színvonal integrálható legyen a patinás épület adta keretek közé. Ehhez hoz létre a Gyermekklinika egyik osztályának, kapcsolódó műtőjének és ambulanciájának átalakításával és felújításával, egy új, modern Arc Rekonstrukciós Centrumot. Így lehetőség lesz a magas szakmai színvonal mellett, a barátságos, családias és mégis modern és biztonságos ápolási körülmények kialakítására.

A Bókay Arc Rekonstrukciós Centrum jelképes alapkőletételére 2019. december 20-án, délután 3 órakor a Fővárosi Nagycirkuszban került sor. Itt egy jótékonysági előadás keretében láttuk vendégül az elmúlt 10 évben általunk kezelt gyermekeket és szüleiket.

Az előadást megnyitotta Dr. Bánhidy Ferenc a Semmelweis Egyetem általános rektorhelyettese és Dr. Szabó Attila, az I. Sz. Bókay Gyermekklinika igazgatója, a Semmelweis Egyetem klinikai rektorhelyettese, Nagy-Kálózy Eszter, a Bókay Gyermekklinikáért Közhasznú Alapítvány jószolgálati nagykövete és Dr. Nagy Krisztián, a Bókay Arc Rekonstrukciós Centrum vezetője.

Az I. Sz. Bókay Gyermekklinika alapítványa, a Bókay Gyermekklinikáért Alapítvány jelenleg is folyó adománygyűjtő kampányával nagy mértékben hozzájárul a Bókay Arc Rekonstrukciós Centrum 2020 év végéig megújult formában való kialakításához.

Fotók: Semmelweis Egyetem

 

——————————
„Egy kicsit a Kicsiknek”
Bókay Gyermekklinikáért Közhasznú Alapítvány
https://bokaygyermekklinika.hu
Bankszámlaszám: 10403387-00031000-00000008
Adószám: 18222432-1-42